Antin kirjoituksia

KÄVELYKESKUSTAN KEHITTÄMISEKSI EI TARVITA TORIPARKKIA

Olen Pokko Lemminkäisen (ESS 1.10.09) kanssa samaa mieltä siitä, että Lahden torin ja sen seudun kehittämisestä tulee saada todellinen vaihtoehto moraaliseen ja materiaaliseen konkurssiin jo ajautuneelle Merisalo-Sukari vetoiselle hyper- Market manialle.

Pokko tulkitsi osin väärin ideaani yhdystunnelista ja parkkipaikoista “Rauhankadun pään alueelle lähelle toria”. Salpausselän harju alkaa nousta jo torin kupeesta ylöspäin. Rinteen loivemmassakin osassa on runsaasti tilaa kerrostalojen, teiden ja puistojen alla maanalaisille parkkitiloille, jos niin halutaan.

Nykyisen konserttitalon seutu voisi olla kaupungin talouden kannalta hyödyllisin ensimmäiseksi rakennettava maanalainen parkkivaihtoehto. Alueelle syntyy joka tapauksessa rakennustyömaa, kun konserttitalo näyttää jo hajoavan käsiin. Kaupunki ei voi paeta takausvastuutaan Konserttitalo säätiön veloista. Kaavaa talon kohdalla ja sen edessä olevassa puistossa voisi muuttaa niin, että alueelle kaavoitetaan maanalaista rakennusoikeutta 2-3 kerrosta lisää. Kaavoitusaluetta maan alla voisi laajentaa koskemaan puistoa ja Aleksanterinkatu 3:ssa olevaa korttelia, jonka liikekiinteistöt voisivat siirtää mm Nordean rakennuksessa olevat maanpäälliset parkkitilansa maan alle. Uskon Vuorikadun koulua kohti nousevaan rinteeseen mahtuvan hyvinkin 500- 1000 uutta parkkipaikkaa ennen pohjavesiongelmia, sillä torin kohdalla pohjaveden tason kerrotaan olevan noin 8 metrin syvyydessä.

Kaavamuutoksesta seuraava Konserttitalon ja lähi kortteleiden tonttien arvonnousu parantaisi rahoitusmahdollisuuksia ja houkuttelisi hakkeeseen kaupungin ulkopuolista pääomaa. Näin kulttuurihistoriallisesti arvokkaan konserttisalin voisi säilyttää ja joko peruskorjata tai rakentaa uudestaan tontin rakennusten muut osat samalla kun alueen voisi liittää liikenneympyrän takaa kävelykeskustaan. Näin ratkaisisimme visaisen kulttuurihistoriallisen pulman ja osan torin lähiseudun parkkiongelmista niin, että kävelykatu Aleksi voisi alkaa jo Konserttitalon liikenneympyrästä. Konserttitalon vetovoima paranisi, kun alue muuttuisi kävelykeskustan osaksi ja autot löytäisivät paikkansa talojen, kadun ja puiston alta. Ajo parkkihalleihin tapahtuisi suoraan Hollolankadulta tai Hämeenkadulta. Rollaattorilla matkustavat tai perunasäkkiä raahaavat pääsisivät tässäkin mallissa suoraan pysäköintitasolta rakennettavalla hissillä kävely Aleksille eli torille ja tavaroidensa kanssa takaisin autolle.

Antti Holopainen
toriparkkeihin tutustunut valtuutettu